Pondělí 12. 9. Ráno, okolo půl deváté jsme vyrazili s naší třídou (9.A) a s částí 9.B na cyklokurz na 3 dny. Vyjíždělo se od naší školy a jelo jsme směr Cimbál – Železný Brod – Turnov, kde jsme si v restauraci dali oběd – až na Nebákov. Cestou na Nebákov jsme jeli různými terény a z celkové trasy jsme najeli přibližně 50km. Na místě jsme si uložili do garáže kola a šli si rozdělit chatky. Okolo 18h na nás už čekala výborná večeře v místní jídelně. Po večeři jsme měli už jen volný program. Zhruba v 22h jsme všichni zalehli vyčerpáním a šli spát.

Úterý 13. 9. Budíček byl kolem půl osmé a v osm jsme šli na snídani. Zhruba v devět jsme sedli na kola (neboli na naše oře, jak pravil p. ředitel Jiránek) a náš směr byl hrad Kost a Sobotka, ve které byl hlavní hodinový rozchod a pauza na oběd. Vyhledali jsme restauraci, abychom se posilnili. Cestou do Sobotky jsme se stavěli na rozhledně Čížovka, kde nás zastihl lehký déšť. Následně jsme v 16h, tudíž po obědě opět vyrazili na cestu. Celkově jsme za den najeli necelých 45km. Opět okolo 17h jsme se vrátili do tábora, kde na nás za pár minut čekala večeře a volný program, při kterém jsme byli ještě venku. Po chvíli jsme si ale všimli, že nám učitelé nakládají do dodávky kola…? V tu chvíli jsme usoudili, že se něco děje..

Středa 14. 9. Ano, celou noc až do rána pršelo, takže odpověď byla jasná! Zpět domů jsme jeli autobusem. Měli jsme zhruba hodinu a půl na to, abychom poklidili chatky, odevzdali povlečení a zabalili si věci. Přibližně v půl desáté jsme už čekali jen na autobus a na 6.A a 6.B, která přijela za účelem harmonizačního kurzu, abychom se s nimi vyměnili a mohli jet tím autobusem, kterým oni přijeli, domů.

Během těch 2 dnů bylo spousta pádů, spadlých řetězů, srážek nebo občas nefunkčních součástí. Ale všichni jsme to přežili ve zdraví! Jen někteří s lehkými odřeninami a namoženými svaly. Ale užili jsme si to a to je hlavní! Kdyby to šlo, jeli bychom znovu!

DĚKUJEME!!!

                                                                                                     Veronika Špidlenová, 9.A

Cyklokurz 9. A, 9. B – ČESKÝ RÁJ