Příprava plesu byla náročná. Než nastal den „D“, museli jsme my, deváťáci, natrénovat předtančení, oběhnout sponzory, kteří nám poskytli dary do tomboly, a nachystat základ pro výzdobu sálu. Zapojili se také rodiče, kteří napekli různé dobroty a pomáhali se zařizováním tomboly.

V pátek 19. 1. nás čekal nejnáročnější den. Ráno bylo krušné, přípravy na ples začínaly ve velkém. Každý se zapojil ať už nošením lavic nebo přípravou občerstvení. Vše se pomalu začalo rýsovat a nervozita s přicházejícím večerem stoupala. Díky pomoci některých učitelů jsme dokázali vyzdobit sál i schodiště. U příprav se však nezapomnělo ani na zábavu a vtipkování. Velká část byla hotová a teď už se stačilo pouze připravit na dlouhý večer. Před plesem se část devátých tříd sešla a dopilovaly se poslední úpravy. Naposledy jsme si vyzkoušeli předtančení a nachystali tombolu do předsálí.

Ples zahájil pan ředitel Jiránek krátkým proslovem. Pak už hrála skvělá skupina Sky Way.

Když nastal čas na předtančení, byli jsme všichni dost nervózní. Vše se ale povedlo a my už si jenom mohli užít zbytek plesu. Později večer hrála také školní kapela Lesní ticho, které se povedlo roztančit celý sál. Učitelé, jako každý rok, předvedli skvělé půlnoční vystoupení. Večer se pomalu chýlil ke konci a nás následně čekal už jen úklid, který se protáhl až do sobotního dopoledne.

Přípravy na ples byly nekonečné, ale vyplatilo se to a všichni jsme si ho užili.

Děkujeme rodičům za napečení dobrot a všem, kteří se zúčastnili příprav. Chtěli bychom také poděkovat sponzorům za poskytnutí darů do tomboly. Největší dík však patří hlavně našim učitelům, kteří se večer ujali prodeje lístků i občerstvení, obstarali výdej tomboly i provoz šatny a umožnili nám tak si ples naplno užít.

                                                                                  Žáci 9.A a 9.B ZŠ I. Olbrachta

Školní ples na Olbrachtovce 2024