Jedentýden v květnu uspořádali deváťáciúžasný Týden módy, během něhož se studenti a učitelé oblékali podle různých témat, aby ukázali svůj jedinečný styl a prozkoumali různé módní trendy.

Den 1: Profesní oděv (pondělí): Na začátku Týdne módy ve škole byl věnován prostor oblečení pro zaměstnání. Žáci i učitelé přišli do školy v různých pracovních oděvech. Viděli jsme různá povolání od kuchařek až po hasiče.

Den 2: Sport (úterý): Úterek byl věnován sportovnímu oblečení, které motivovalo studenty i učitele, aby ukázali svou lásku ke sportu. Účastníci oblékli své oblíbené dresy, sportovní oblečení a doplňky.

Den 3: Formální (středa): Ve středu byl důraz kladen na formální oblečení, takže šaty, obleky, kravaty a elegantní doplňky. Ve vzduchu se vznášela atmosféra školního plesu. Nejvíce formálního oblečení tak měli třídy, které už svůj ples měli za sebou, anebo je za chvíli čeká.

Den 4: Retro (čtvrtek): Čtvrtek přinesl do atmosféry nádech nostalgie s tématem Retro. Studenti a učitelé se vraceli v čase a přetvářeli módní trendy minulosti. Od zvonových kalhot a šatů s potisky ze šedesátých let po neonové barvy a mašle z osmdesátých let se škola proměnila v živou časovou kapsli.

Den 5: Pyžamový den (další pondělí): Vzhledem k tomu, že v pátek byly plánovány sportovní aktivity s dětmi, Pyžamový den byl přesunut na další pondělí. Účastníci se objevili ve škole v pohodlném a stylovém nočním prádle. Všichni si moc užívali možnosti předvést svá oblíbené pyžama, overaly a pantofle.

Celý týden měl ohromný úspěch a všichni se těší, že si ho příští rok zopakují.

Eliška Honcáková 9. B

Fashion week